Lyon potvrdio: Fekir od ljeta u novom klubu!

Sjajni fudbaler pakuje kofere

Lyon potvrdio: Fekir od ljeta u novom klubu!

Nabil Fekir naredne sezone definitivno neće nastupati za Lyon, potvrdio je francuski tim.

Dvadesetpetogodišnji Fekir u ovoj sezoni pruža sjajne partije i nije iznenađujuće što se njegovo ime povezuje s najvećim klubovima današnjice, a da se sprema transfer potvrdili su danas i iz Lyona. 

Naime, iz Lyona su saopštili da neće Fekiru stajati na putu i da će ovog ljeta prihvatiti jednu od ponuda koja dođe kako bi zaradili bar nešto od njegovog transfera kada već nisu prošle godine.

"Zahvalni smo Nabilu na svemu što je dao klubu, ali imamo sporazum i moramo da ga pustimo da ode", izjavio je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Za Fekira se posljednjih sedmica ponajviše interesuju Chelsea i Juventus, a navodno bi ga rado doveo i Liverpool, koji je s 25-godišnjim fudbalerom prošle godine bio sve dogovorio. Fekirov transfer na Anfield je bio skoro završen, čak je i snimio prve intervjue za klupski sajt, ali cijeli posao je iznenada propao kada je predsjednik Lyona jednostavno odustao od cijele priče.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nagađa se kako cijena igračkog kartona ovog fantastičnog fudbalera neće biti manja od 50 miliona eura.

Fekir je u ovoj sezoni inače odigrao 39 utakmica za Lyon i pritom je postigao 12 pogodaka uz devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti