Manchester United poslao zvaničnu ponudu za Dembelea
(Foto: EPA)

Nude 45 miliona eura

Manchester United poslao zvaničnu ponudu za Dembelea

M. Šljivak

Manchester United odlučio je žestoko krenuti u ljetni prelazni rok.

Nakon izuzetno loše sezone u kojoj nisu uspjeli da ostvare plasman u Ligu prvaka, United se želi postarati da se takav scenariji ne ponovi u narednoj sezoni.

Zato će ovog ljeta pokušati znatno da ojačaju svoj tim, a prema navodima francuskih medija, United je danas poslao službenu ponudu za napadača Lyona Moussu Dembelea.

Crveni đavoli su za ovog 22-godišnjeg napadača poslali ponudu u iznosu od 45 miliona eura. Sada se čeka odgovor Lyona, koji bi vrlo lako mogao biti pozitivan.

Dembele je tek prije nešto manje od godinu dana stigao u Lyon iz Celtica. Plaćen je oko 20 miliona eura i sigurno da je ova ponuda sa Old Trafforda itekako privlačna.

Sjajni francuski napadač iza sebe ima veoma dobru sezonu. Odigrao je ukupno 51 meč, a ostvario je učinak od 23 gola i šest asistencija. Na Teatru snova će vjerovatno biti zamjena za Romelua Lukakua, kojeg rukovodstvo Crvenih đavola želi prodati.

Dembele je pored Lyona i Celtica igrao i za londonski Fulham. Stigao je je kao 15-godišnjak u ovaj tim, a predviđala mu se velika karijera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada bi se u velikom transferu mogao vratiti u Englesku. Velika je želja Ole Gunnara Solskjaera i 22-godišnji napadač sigurno neće odbiti ponudu koja stigne sa Teatra snova.

Lyon bi lako mogao ostati bez dobrog dijela ekipe ove sezone, jer se dobar dio prvotimaca povezuje sa odlaskom iz kluba, a njihove igrače traže sve sami velikani evropskog fudbala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi