Lyon pregovara s Romom oko Yanga-Mbiwe

Potvrdio predsjednik Francuza

Lyon pregovara s Romom oko Yanga-Mbiwe

E. Škorić

Predsjednik Lyona Jean Michel Aulas potvrdio je njegov klub pregovara s Romom oko Mapoua Yanga-Mbiwe.

Yanga-Mbiwa je u januaru potpisao ugovor za stalno s Romom, ali već sada bi mogao da ode iz Rima. Lyon se bori za njegov potpis i izvjestan je transfer, barem ako je suditi prema riječima prvog čovjeka francuskog kluba.

"Razgovori s Romom napreduju. U nedjelju ujutro ćemo nastaviti da pregovaramo", rekao je Aulas, dodavši:

"Yanga-Mbiwa je igrač koji je jako kvalitetan i zaista želimo da ga dovedemo. Nećemo ništa tvrditi dok posao ne bude završen. No, očekujemo da u ponedjeljak ili utorak budu završni pregovori. Naknada od devet miliona funti? Mogla bi biti i veća".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dvadesetšestogodišnji francuski stoper je u karijeri igrao za Montpellier i Newcastle, a u Romi je u 28 nastupa postigao jedan gol. U dresu seniorske reprezentacije Francuske zabilježio je četiri nastupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.