Remi Lyona i Lorienta

Reims i Toulouse slavili

Remi Lyona i Lorienta

Edmir Škorić

Lyon nije uspio da na svom stadionu savlada Lorient u prvom kolu francuske Ligue 1.

Lyon je jasno želio pobjedom da krene u novu sezonu, ali Lorient se ispostavio kao tvrd orah za favoriziranog domaćina, koji se na kraju morao zadovoljiti samo jednim bodom.

Domaćin je goste iz Lorienta nadigrao, što najbolje pokazuje statistika udaraca (20-8), ali i posjed lopte (67-33). 

Toulouse je s 2:1 savladao St. Etienne, a pogotke su  postigli Braithwaite u 26. i Ben Yedder u 53. minuti, dok je prethodno gostujući tim poveo u 17. minuti, kada je strijelac bio Perrin.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Reims je u Bordeauxu slavio sa 2:1. Bordeaux je vodio poslije prvih 45 minuta (gol Khazrija u 41. minuti), ali su De Preville u 80. i Siebatcheu u 87. pogađali za preokret Reimsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.