Lyon preko Montpelliera do četvrtfinala, "triler" Metza i Caena

Osmina finala Kupa Francuske

Lyon preko Montpelliera do četvrtfinala, "triler" Metza i Caena

Lyon je u osmini finala Kupa Francuske gostovao kod Montpelliera i uspio slaviti pobjedu rezultatom 2:1.

Poveo je Lyon u 13. minuti susreta preko Corneta, ali su domaći dosta brzo odgovorili.

Igrala se 22. minuta kada je Monptellier izjednačio na 1:1. Lasne je uputio dobar pas, a Ikone iz prve poslao neodbranjiv udarac prema golu Lyona.

Ipak, gosti ubrzo stižu do nove prednosti i to nakon što je Fekir u 27. minuti bio precizan sa bijele tačke.

Vodstvom Lyona od 2:1 se otišlo na odmor, a u nastavku je Montpellier, očekivano, pokušavao doći barem do poravnanja.

Stvorili su domaći nekoliko izglednih prilika, ali se Lyon na kraju uspio odbraniti i plasirati u četvrtfinale Kupa Francuske.

Nešto ranije su zanimljiv meč osmine finala odigrali Metz i Caen. Regularni tok susreta je završen rezultatom 1:1, a kako su obje ekipe postigle po gol i u produžecima o putniku u četvrtfinale Kupa Francuske je odlučivala penal lutrija. Udarce sa bijele tačke su bolje izvodili fudbaleri Caena (3:2), pa su na kraju slavili plasman u narednu fazu takmičenja.

Poveo je Cean preko Stavitskog u 51. minuti susreta, ali ova ekipa u finišu susreta ostaje sa igračem manje. Brazile je u 84. minuti zaradio crveni karton, a samo minut kasnije Niane donosi izjednačenje Metzu (1:1).

Rezultataom 1:1 je i završen regularni tok susreta, da bi u produžecima prvi poveo Metz i to preko Rouxa u 108. minuti, ali Diomade u 114. pogađa za 2:2.

Kada je u pitanju penal serija nijedna ekipa nije osobito dobro šutirala sa bijele tačke, ali su na kraju ipak fudbaleri Caena bili prisebniji i slavili pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi