Monaco od 0:2 do 3:2 i to sa igračem manje

Apsolutno zaslužen preokret

Monaco od 0:2 do 3:2 i to sa igračem manje

Večeras je na stadionu Luj II odigran derbi meč 24. kola Ligue 1 u kojem je Monaco u sjajnoj utakmici bio bolji od Lyona rezultatom 3:2.

Monaco je u večerašnjoj utakmici pratio niz nesretnih okolnosti, a počelo je u 12. minuti kada je Diaz sa 30-ak metara pogodio za 1:0. Da stvar bude gora, prilikom pokušaja intervencije povrijedio se Subašić, kojeg je na golu zamijenio Sy.

Igraose 28. minut kada je uslijedio još jedan šok za domaće. Ovoga puta je Traore pogodio za vodstvo Lyona od 2:0.

Tri minute kasnije, Keita lijepo pogađa za smanjenje rezultata na 2:1 i najavljuje veliki preokret. Već u 36. minuti dosuđen je jedanaesterac za Monaco, a Falcao iz popravnog pokušaja zabija za 2:2.

U 44. minuti, strijelac prvog gola Balde Keita dobija crveni karton i ostavlja Monaco sa igračem manje na terenu. Keita je prvi žuti dobio samo četiri minute prije toga i to zbog šutiranja lopte poslije zvižduka.

Monaco je imao igrača manje, ali je u drugom poluvremenu bio bolji tim od Lyona i do zasluženog preokreta je stigao u 88. minuti. Rezervista Jovetić je proigrao Ronya Lopesa, koji je zabio za veliki preokret i zasluženu pobjedu tima iz Kneževine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco je zahvaljujući ovoj pobjedi preskočio Lyon i sada je treći na tabeli sa 50 bodova. PSG ima 62, Marseille 51 a Lyon 48 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi