Lyon sve bliže Ligi prvaka

Važna pobjeda Lavova

Lyon sve bliže Ligi prvaka

Nogometaši Lyona su u 33. kolu Lige 1 sa 2:1 savladali Angers.

Lyon je u petak navečer ugostio Angers i pobjedom od 2:1 otvorio ovo kolo. Ova pobjeda došla je Lyonu nakon dva poraza i Lavovi su sada na 64 boda.

Lyon je na plus pet u odnosu na Saint-Etienne i na dobrom putu da osigura treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će direktno u LP iz Lige 1 očigledno PSG i Lille.

Što se same utakmice tiče, Lyon je u prvom dijelu obezbijedio pobjedu. Depay je postigao gol za 1:0 u 14. minuti, a onda je u 39. Terrier postavio konačnih 2:0. Oba puta je Aouar asistirao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U nastavku je Lyon imao nekoliko velkih šansi, najbolje je propustio Cornet, a uz to je zbog ofsajda poništen gol Terriera.

Imali su i gosti svoje šanse, jednu od njih nesuđeni bh. reprezentativac Mateo Pavlović, ali nije uspio da zatrese mrežu Lyona. I onda u 89. Tousart nesretno šalje loptu u vlastitu mrežu, ali ostaje 2:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi