Lyon u inat državi, u Francuskoj uskoro počinje fudbalski turnir?

Aulas želi biti organizator

Lyon u inat državi, u Francuskoj uskoro počinje fudbalski turnir?

Jučer je premijer Francuske Edouard Philippe obavijestio naciju da od 2. juna na snagu stupaju nove olakšane mjere koje će omogućiti treninge za profesionalne sportiste. Ako ne bude iznenadnog pogoršanja situacije, od 22. juna će svoje kapije otvoriti i sportski stadioni i biće moguće organizovanje sportskih takmičenja.

Slaba utjeha za sve koji su se u Francuskoj nadali nastavku fudbalske sezone, jer je ona prekinuta još krajem aprila i nema mogućnosti da se ovakva odluka promijeni.

Lyon i predsjednik ovog kluba Jean Michel Aulas su najteže podnijeli odluku o prekidu prvenstva, jer je zatečeno stanje na tabeli priznato kao konačno, pa je tim sa Groupama stadiona ostao bez Evrope prvi put nakon dvije i po decenije.

Aulas se uzaludno žalio i "molio" da se prvenstvo nastavi. Međutim, dočekao je sada svojih pet minuta i pokušaće iskoristiti novo olakšavanje mjera da u inat državi i LFP (Ligue de Football Professionnel) pokaže da se takmičarska fudbalska sezona bez problema mogla nastaviti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prvi čovjek Lyona je sada želi organizovati turnir nakon 22. juna na kojem bi pored njegovog kluba učestvovali Paris Saint-Germain, St. Etienne i Lille (umjesto Lillea je kao učesnik moguć i Nantes).

Zvanično, Aulasov razlog za organizaciju prijateljskog turnira je taj jer želi da se na taj način francuski klubovi pripreme za završnicu eurokupova koja se očekuje u augustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi