"Zbog prekida sezone naši igrači će do prelaznog roka postati nevidljivi"

Aulas nastavlja upozoravati na posljedice prekida francuskog šampionata

"Zbog prekida sezone naši igrači će do prelaznog roka postati nevidljivi"

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas se počeo miriti s činjenicom da se bez obzira na sve žalbe i apele fudbalska sezona u Francuskoj neće nastaviti.

Međutim, Aulas je i dalje ogorčen i nastavlja upozoravati na moguće posljedice koje će potpuni, prijevremeni, prekid sezone imati na francuski fudbal i klubove.

Tako 71-godišnji predsjednik smatra da će se prekid sezone negativno odraziti i na prelazni rok, tačnije da će francuski klubovi teško prodati igrače ovog ljeta što znači i da će biti umanjeni njihovi prihodi.

"Ovog ljeta će prelazni rok biti u modu pauze zbog očiglednog razloga. U Francuskoj, gdje je liga najvjerovatnije definitivno suspendovana, ćemo imati naše igrače koji više neće biti vidljivi", izjavio je Aulas za France Info, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Klubovima iz inostranstva koji bi eventualno mogli investirati u naše igrače su sezone odgođene i kasnije će završiti. Do 30. juna će postojati pravi problem na računima francuskih klubova. Vjerovatno će ovo biti propuštena prilika za zaradu stotina miliona eura".

Prvobitno suspendovana sezona u Francuskoj je zvanično potpuno prekinuta krajem aprila. Zetečeno stanje na tabeli je priznato kao konačno i Lyon je nakon skoro dvije i po decenije ostao bez Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi