Lyon u januaru otpušta trenera?
FOTO: EPA

Odlazi Hubert Fournier

Lyon u januaru otpušta trenera?

Jean-Michel Aulas je u razgovoru za francuske medije nagovijestio da bi Hubert Fournier mogao u januarskom prijelaznom roku napustiti klupu Lyona. 

Lyon bilježi rezultate ispod svih očekivanja. Pod vodstvom Hubreta Fourniera klub je već eliminisan iz Lige šampiona, a u prvenstvu je osvojio samo jedan bod u posljednjih pet utakmica. 

"Tokom zimske pauze morat ćemo da vidimo šta smo uradili dobro, a šta manje dobro. Ako postoje odluke koje bi trebalo donijeti, donijećemo ih tokom pauze ili ćemo sačekati bolje dane", kazao je predsjednik Aulas. 

Tim sa Gerlanda trenutno zauzima šestu poziciju u francuskoj Ligue 1 i zaostatak za vodećim PSG-om iznosi 22 boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Svi su pravili greške, igrači, predsjednik, trener. Ne možemo da mislimo da će se mahanjem čarobnog štapića stvari popraviti same od sebe, ili promjenom trenerom ili nekih igrača", zaključio je Aulas na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.