Shaqiri napušta Lyon nakon samo pola godine i pravi izneneđujući transfer

U klubu nisu očekivali takav rasplet

Shaqiri napušta Lyon nakon samo pola godine i pravi izneneđujući transfer

Endin Čaušević

Xherdan Shaqiri ljetos je napustio Liverpool i odlučio je karijeru nastaviti u Lyonu.

Švicarski reprezentativac je nakon tri godine napustio Liverpool i potpisao je s Lyonom trogodišnji ugovor, ali već se počelo špekulisati o njegovom odlasku iz francuskog kluba.

Mediji u Francuskoj jutros su objavili da je Shaqiri u januaru imao ponudu Siona, ali ju je odbioi ostao je u Lyonu. Međutim, čini se da bi ovaj 30-godišnji fudbaler ipak mogao na napusti Lyon.

Fabrizio Romano je objavio večeras da Shaqiri pregovara s jednim klubom iz američkom MLS-a i da će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pregovori idu kako je sve planirano, te je Shaqiri skoro dogovorio uslove ugovora s klubom Chicago Fire i u narednim danima se očekuje zvanična potvrda njegovog transfera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Lyonu su iznenađeni odlukom Švicarca da napusti klub u toku sezone i karijeru nastavi u MLS-u, ali su odlučili da mu neće praviti problem i da će ga pustiti da ide uz određeno obeštećenje.

Shaqiri je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 16 mečeva za Lyon i uspio je postići dva gola i dodati tri asistencije.

Top Komentari

Karlosicroberto
Ide pekaraaaa u čikagooo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi