Lyon dao cijenu Newcastleu za svog igrača: Platite toliko, ali odmah i vaš je

Nisu zadovoljni prvobitnom ponudom

Lyon dao cijenu Newcastleu za svog igrača: Platite toliko, ali odmah i vaš je

E. Ganibegović

Newcastle United se povezuje s brojnim fudbalerima.

Poslije toliko glasina i velikih imena koja su se spominjala u vezi s njima, na kraju njihovi navijači baš i ne mogu biti zadovoljni prvim prijelaznim rokom otkako su najbogatiji klub na svijetu.

Naredno ime koje se povezuje sa Svrakama jeste Lyonov Bruno Guimaraes.

Klub sa St. James Parka je za ovog fudbalera poslao prvobitno ponudu od 40 miliona eura, koje bi plaćali u ratama. Naime, Lyon bi posljednji euro dobio tek za pet godine, što za njih nije bilo prihvatljivo.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas poslao je protuponudu, a Arapima koji su na čelu Newcastlea jasno je kazao kako za Guimaraesa želi 45 miliona eura i to odmah.

Da li će Newcastle prihvatiti ovu ponudu, ostaje da vidim.

Guimaraes je ove sezone jako standardan u Lyonu. Ovaj 24-godišnji defanzivni veznjak je nastupio na ukupno 25 utakmica i upisao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, u Lyon je stigao 2020. godine iz brazilskog Atletico Paranaensea, a karijeru je počeo u Gremiju.

Za reprezentaciju Brazila upisao je tri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi