Ndombele na posudbi u Francuskoj, ali ne u PSG-u

Povratak u Lyon

Ndombele na posudbi u Francuskoj, ali ne u PSG-u

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Tanguy Ndombele je otpisan u Tottenhamu, pa je tokom januara tražio novi tim.

Ovaj 25-godišnji veznjak stigao je u Tottenham kao veliko pojačanje iz Lyona na ljeto 2019. godine, a londonski klub platio ga je čak 60 miliona eura.

U posljednje vrijeme nije bio na nivou, a kršeći neka disciplinska pravila Antonio Conte je odlučio da ga izbaci iz tima. Njemu je samo ostalo da potraži klub u kojem će igrati u nastavku sezone.

Prvobitno je bio na korak od PSG-a, a na kraju je završio u Lyonu. Tottenham i Lyon su sve dogovorili i ostale su sitnice prije nego Tanguy zvanično bude predstavljen kao privremeni igrač Lyona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Veznjak je već uočen u Lyonu pred posljednji dan prijelaznog roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi