Mađari ili Turci kao najbolji trećeplasirani na EURO

Španci slavili u Kijevu

Mađari ili Turci kao najbolji trećeplasirani na EURO

Edmir Škorić

Reprezentacija Španije pobjedom je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Španci su u izmijenjenom sastavu slavili u gostima kod Ukrajine, koja je imala priliku da pobjedom ode kao najbolja trećeplasirana reprezentacija na Euro.

Jedini gol za pobjedu Furije postigao je debitant Gaspas u 22. minuti, a Ukrajinci nisu iskoristili brojne šanse, pošto je sjajno branio David de Gea. Uz to, dodajmo da je Fabregasu Pyatov odbranio penal u prvom dijelu.

Španija je završila na prvom mjestu, Ukrajina je trećeplasirana i morat će u baraž, ali ne kao najbolja treća reprezentacija. Poraz Ukrajine slavi se u Mađarskoj koja će najvjerovatnije kao najbolje trećeplasirana direktno na EURO.

Kao najbolje trećeplasirana reprezentacija na EURO može i Turska, koja mora dobiti Island i u duelu Latvije i Kazahstana navijati za goste. Ukoliko bi slavio Kazahstan, Turska dobila Island, onda bi Turci kao najbolje trećeplasirani otišli na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Slovačka je ovjerila drugo mjesto pobjedom u Luksemburgu (4:2). Hamšik (2), Nemec i Mak su bili strijelci. Mutsch i Gerson postigli su golove za domaće.

Bjeorusija je u utakmici bez rezultatskog značaja odigrala 0:0 protiv Makedonije. 

Kvalifikacije za EP, grupa C, 10. kolo:

Ukrajina - Španija 0:1 (Gaspar 22)

Bjelorusija - Makedonija 0:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Luksemburg - Slovačka 2:4 (Mutsch 62, Gerson 65 - penal/ Hamšik 24, 91, Nemec 29, Mak 30)


0-1 Gaspar Goal UEFA Euro Champ Qualifiers... by diyan-delev

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.