Mađarska: Sjajna partija Bešića, Husić postigao golčinu

Rezime prvog kola

Mađarska: Sjajna partija Bešića, Husić postigao golčinu

Edmir Škorić

Ovog vikenda startala je sezona i u mađarskoj NB ligi. Najuvjerljiviji bio je Debrečen koji je sa 7:1 savladao Kapošvar.

Zanimljivo da je Kapošvar prvi stigao do vodstva preko Bojana Vručine u osmoj minuti, ali ih je poremetio crveni karton za Kovacsa, kada je Sidibe iz penala izjednačio na 1:1. Do kraja prvog dijela Korhut zabija za 2:1.

U nastavku još pet golova u mreži gostiju. Dvostruki strijelac je bo Kulčar, a po jednom su se u strijelce upisali i Ferenczi, Horvath i Zsidai. 

Domaće pobjede upisali su i MTK, Keškemeti i Videoton. Jednu od dvije gostujuće pobjede u prvom kolu ubilježio je Ferencvaros, koji je s 2:1 savladao Pecsi MFC. 

Sjajnu partiju pružio je mladi i potencijalni A reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić. Bešić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi svoje momčadi. Naš internacionalac Bojan Mihajlović igrao je 90 minuta u porazu njegovoj Ujpesta u Budimpešti od Paksija. 

Bivši mladi reprezentativac i nekadašnji igrač Zvijezde iz Gradačca Senad Husić također je igrao 90 minuta za svoj Diosgyor u gostujućem remiju kod Gyorija. Husić je postigao golčinu iz slobodnjaka u 53. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.