Mađari izviždali Irce zbog klečanja, a fudbaleri su napravili neočekivan potez
Foto - Screeenshot

Nevjerovatno

Mađari izviždali Irce zbog klečanja, a fudbaleri su napravili neočekivan potez

Midhat Šljivak

Mađarska i Irska večeras u Budimpešti igraju prijateljski meč koji će domaćoj selekciji poslužiti kao pripremni za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Međutim, pred ovaj meč došlo je do pravog haosa nakon što su irski fudbaleri odlučili da kleknu i da na taj način ukažu na problem rasizma u fudbalu.

Navijači Mađarske nisu dobro dočekali ovaj potez. Većina navijača je njihov potez ispratila žestokim zvižducima.

Kada su čuli zvižduke sa tribina, fudbaleri Mađarske su odlučili da pokažu na grb UEFA-e na kojem piše 'poštovanje' i na taj način su zatražili od publike da pokaže respekt prema protivničkoj selekciji.

Klečanje u ostatku Evrope nije popularno kao u Velikoj Britaniji. Dosta navijača je protiv ovakvog načina protesta, a Mađari su bili do sada najglasniji.

Stadion u Budimpešti ispunjen je navijačima, a tako će biti i na utakmicama Evropskog prvenstva.

Mađari na Puškaš Areni igraju utakmice protiv Portugala (15. juni) i Francuske (19. juni), dok će treći meč igrati protiv Njemačke u Minhenu.

Top Komentari

miki30
Pa što se niko nije sjetio od ovih kretena da klekne kad su Izraelci ubijali palestinsku djecu u Gazi?? Niko ništa, nebitno, jelde. Hebo vam rasizam kevu, godinu dana ko fol nešto klečite, i treba samo zviždati.
19 3
Mirsad1705
Mađari su stari fašisti, oni su još za Hitlera, skupa sa Bugarima, Rumunima i Hrvatima ginuli na istočnom frontu. Danas ništa bolji, ko je bio pas prošle godine biće i ove samo godinu stariji!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi