Ne mogu prestati pobjeđivati: Srbija pokorila i Budimpeštu

Jedan gol presudio

Ne mogu prestati pobjeđivati: Srbija pokorila i Budimpeštu

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras je u Budimpešti odigrala prijateljsku utakmicu s Mađarskom.

Orlovi su slavili minimalnu pobjedu rezultatom 0:1, a trenutak odluke dogodio se u 35. minuti.

Izveden je korner, lopta dolazi do Aleksandra Mitrovića koji pogađa prečku, a onda bizarna smušenost domaćina i Nagy posprema loptu u svoju mrežu.

Nakon pregledavanja VAR snimke, utvrđeno je da je lopta prešla gol liniju i gol Orlovima je priznat.

Nismo gledali utakmicu s previše šansi, ali je Srbija odigrala odličnu utakmicu kada je u pitanju defanziva, s obzirom na to da Mađari nisu uputili nijedan gol u okvir gola Milinković-Savića.

Za Srbiju je ovo bila peta pobjeda u nizu, nakon pobjeda nad Luksemburgom, Azerbejdžanom, Katarom i Portugalom, a za pet dana odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu i to protiv Danske.

Naravno, najvažniji događaj za Srbiju ove godine jeste nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se na jesen održati u Kataru.

Prijateljska utakmica:

Mađarska - Srbija 0:1 (Nagy 35' AG)

Top Komentari

Zax
Postali su ozbiljna ekipa,par dobrih sansi,ponisten gol ,nedosudjen cist penal sve u svemu bez Vlahovica i milenkovica i jos problema u izostanku Lazovica,Maksimovica,Djuricica, Piksi je napravio cudo za ovih godinu dana
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti