Ništa slično u Madridu nije viđeno 51 godinu: Odgođena utakmica Atletico - Sevilla!

Kiša ne prestaje da pada

Ništa slično u Madridu nije viđeno 51 godinu: Odgođena utakmica Atletico - Sevilla!

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Atletico Madrida i Seville danas su u glavnom gradu Španije trebali igrati utakmicu 4. kola Primere, ali je ona odgođena. Razlog su vremenske neprilike kakve Madrid nisu pogodile još od 1972. godine.

Danas su prema rasporedu trebale biti odigrane četiri utakmice četvrtog kola španske Primere, ali će u najboljem slučaju biti odigrane tri.

Girona i Las Palmas privode svoj meč kraju (1:0), od 16:15 Mallorca dočekuje Bilbao, dok od 21 sat Osasuna na domaćem terenu igra meč s Barcelonom.

Trebala je biti odigrana još jedna utakmica i to od 18:30, ali neće. U pitanju je meč Atletico Madrida i Seville.

Naime, u glavnom gradu Španije pada obilna kiša, te je donesena odluka da se utakmica odgodi. Naknadno će biti poznat novi termin ovog meča. 

"Grad je suočen sa veoma teškim danom, očekuje se historijski rekord padavina, kakvih nije bilo od 1972. godine", rekao je Jose Luis Martinez-Almeida, gradonačelnik Madrida, za Marcu.

Oglasi

"S obzirom na izuzetnu vremensku situaciju u Madridu, nakon crvenog meteoalarma, La Liga je, nakon analize situacije i razgovora tokom jutra s predsjednikom RFEF-a i generalnim direktorima dva tima, donijela odluku da odgodi utakmica između Atletico Madrida i Seville, prvobitno zakazana za danas, u 18:30", objavila je La Liga, putem službenog saopštenja.

U trenutku objavljivanja ovog članka u Madridu pada kiša praćena grmljavinom, a najava prestanka je za oko 45 minuta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bez obzira na to, nove padavine i grmljavine se najavljuju kasnije danas, pa i za vrijeme dok se trebala igrati utakmica, a lagana kiša u Madridu, kao najava za sve danas, počela je padati još juče što možete vidjeti na dolje priloženom videozapisu.

Top Komentari

Mostarac94
Zato treba da se ugledaju na najveci klub na svijetu, i stave krov
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi