Plaćen 130 miliona, njegov tim vodi sa 7:0, a njemu se srušio cijeli svijet i jedva zadržava suze
Foto: Alberto Gardin

Prava tortura za Portugalca

Plaćen 130 miliona, njegov tim vodi sa 7:0, a njemu se srušio cijeli svijet i jedva zadržava suze

Endin Čaušević

Atletico Madrid sinoć je u gostima deklasirao Rayo Vallecano sa 7:0 u meču trećeg koga španske La Lige. No, u centru pažnje ponovo je Joao Felix koji je sinoć od Diega Simeonea doživio novo poniženje, a fotografija s klupe za rezerve sve govori.

Joao Felix prolazi trenutno kroz najteži period svoje karijere i nada se da će do kraja prelaznog roka napustiti Atletico Madrid jer mu je jasno da se ove sezone neće naigrati ukoliko ostane u tom klubu.

Pakao za Felixa počeo je kada se vratio s posudbe iz Chelseaja jer je Atletico uzeo njegov broj sedam i dao ga Antoineu Griezmannu bez da su Portugalca išta pitali.

Nakon toga on je priznao da želi da ide iz Atletico Madrida i da mu je želja da potpiše za Barcelonu što su u klubu shvatili kao veliku izdaju. Za Simeonea Felix kao da ne postoji, a to se vidjelo i na sinoćnjem meču protiv Rayo Vallecana.

Atletico je deklasirao Rayo sa čak 7:0 i mnogi su očekivali da bi Felix konačno mogao da zaigra barem nekoliko minuta, ali se to nije desilo.

Oglasi

Portugalac je cijelu utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače, a dok su se njegovi saigrači smijali i slavili pobjedu od 7:0 on je sjedio na klupi i trudio se da ne zaplače i ne pokazuje koliko mu je teško u ovom trenutku.

Image

Do kraja prelaznog roka ostalo je još samo nekoliko dana i vremena je sve manje da Felix napusti Atletico. No, španski mediji navode da Barcelona nije odustala od njega i da bi se zadnjeg dana prelaznog roka moglo desiti čudo za Portugalca.

Image

Katalonci su čelnicima La Lige najavili da će do kraja prelaznog roka imati dva ulazna transfera, a već je svima jasno da je jedan od njih Joao Cancelo koji stiže na posudbu iz Manchester Cityja.

No, kako piše Mundo Deportivo prema svemu sudeći drugi dolazak u Barcelonu će biti upravo Felix koji bi također trebao stići na posudbu s obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Felix se povezuje čak i s mogućim odlaskom u Liverpool kao zamjena za Mohameda Salaha, ali su mediji u Engleskoj brzo demantovali te špekulacije.

Ovaj 23-godišnji fudbaler u Atletico Madrid stigao je na ljeto 2019. godine iz Benfice za čak 130 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Rekao je da hoće da ide i da se ne vidi više u Atletiku i stvarno onda ne kontam u čemu je problem!? Sjediš na klupi ili tribinama i čekaš transfer. Ako bi zaigrao, može se povrediti i niko ga neće uzeti, i ovako je tanak sa ponudama...
0 0
Drakula
Najgluplji igrac koji je boleano placen. Ne bi dao za njwg ni 10 mil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi