Maestralna partija Višće, debitovao Bajić

Basaksehir se raspucao i vratio na vrh

Maestralna partija Višće, debitovao Bajić

U posljednjoj utakmici 19. kola turske Super lige, Basaksehir je na svom terenu razbio Karabukspor rezultatom 5:0 i tako se vratio na vrh tabele.

U susretu prvoplasiranog i posljednjeplasiranog tima turskog šampionata svih pet golova viđeno je u prvom poluvremenu, koje je obilježio Edin Višća. Bh. reprezentativac je od 20. do 43. minute postigao dva gola i upisao dvije asistencije, što se ne dešava tako često u modernom fudbalu.

Basaksehir je poveo već u 7. minuti pogotkom Napoleonija, a zatim je u 20. Inler pogodio za 2:0 nakon asistencije Višće. Jedanaest minuta kasnije, Višća zabija za 3:0 a potom u 38. minuti postiže svoj drugi pogotak za visokih 4:0.

Igrao se 43. minut kada se desio naljepši detalj utakmice. Višća je petom ostavio loptu za Adebayora, koji je lucidno lobovao golmana Karabukspora za 5:0.

Malo ko je slutio da će taj rezultat biti i konačan, ali gosti su do kraja utakmice uspjeli sačuvati svoju mrežu i spasiti se totalnog debakla. Imali su domaći nekoliko velikih prilika, samo je Višća u dva-tri navrata bio u šansama da dođe i do hat-tricka, ali to se ipak nije desilo na kraju.

Ostalo je 5:0, a vrijedi istaći da je debitantski nastup za Basaksehir imao i drugi bh. fudbaler Riad Bajić, koji je ušao u igru u 76. minuti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir sada ima 42 boda i ponovo je jedan bod ispred Galatasarayja, a pet ispred Fenerbahčea. Karabukspor je posljednji sa svega devet bodova i već odavno je prežaljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi