Maestralni Hazard vodi Chelsea ka Ligi prvaka, s dva gola iza sebe ostavio Ronalda

Belgijanac presudio West Hamu

Maestralni Hazard vodi Chelsea ka Ligi prvaka, s dva gola iza sebe ostavio Ronalda

Edmir Škorić
Teme:

U posljednjem susretu 33. kola engleske Premier lige Chelsea je ugostio West Ham i u malom londonskom derbiju slavio s 2:0.

Chelsea je nastavio sa serijom pobjeda u Premier ligi, pa je nakon večerašnjeg trijumfa nad West Hamom ovaj tim zasjeo na treće mjesto sa 66 bodova.

Plavce do kraja sezone čeka žestoka borba za prva četiri mjesta, pošto su Tottenham, Arsenal i Manchester United također bodovno blizu i sigurno je da se ništa neće znati do samog kraja. Od te četiri ekipe, samo dvije mogu u Ligu prvaka uz Liverpool i Manchester City.

Što se večerašnjeg duela na Stamford Bridgeu tiče, Plavci su zasluženo slavili, a vodeći gol zabio je Eden Hazard u 24. minuti.

Belgijanac je u stilu Lea Messija nanizao nekoliko igrača i onda sjajno pogodio za 1:0.

Imao je i Higuain tri šanse, posebno dobru u 42. minuti, ali nije uspio da savlada Fabianskog do odlaska na odmor. U nastavku se i West Ham otvorio, stvorio neke prilike iz opasnih napada, ali bez konkretne realizacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nadoknadi je Hazard na asistenciju Barkleya postavio konačnih 2:0 i ovjerio tri boda Plavaca u ovom duelu. Eden je sada sa 16 golova šesti strijelac lige, ali ima i 12 asistencija, što je daleko najviše u Premier ligi. Nakon dva gola večeras, ima 85 golova u Premier ligi i tu je prestigao Cristiana Ronalda, koji je u dresu Manchester Uniteda zabio 84 gola.

West Ham je i pored poraza 11. sa 42 boda, a sada mu slijedi gostovanje kod Manchester Uniteda, dok će tim Maurizija Sarrija odmjeriti snage sa Liverpoolom na Anfieldu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije