Magath: Kada bih mogao birati, preuzeo bih Hrvatsku

Proslavljeni njemački trener

Magath: Kada bih mogao birati, preuzeo bih Hrvatsku

Proslavljeni njemački fudbalski trener Felix Magath, ujedno jedan od najzaslužnijih ljudi za igrački uspon Edina Džeke, izjavio je kako bi volio preuzeti reprezentaciju Hrvatske.

Magath je u bogatoj trenerskoj karijeri ostvario brojne uspjehe, posebno vodeći Bayern iz Minhena i Wolfsburg, no od decembra prošle godine je bez angažmana i danas strpljivo čeka novu ponudu.

Gostujući na njemačkoj televiziji ARD, ovaj 64-godišnji "Mučitelj", kako su ga nazivali zbog discipline i teških treninga, otkrio je kako bi preuzeo Hrvatsku kada bi mogao birati od selekcija koje su izborile plasman na Mundijal.

"Nisam trener koji bi preuzeo Španiju ili Brazil. Cijenim uspjeh koji je postigao Rehhengel sa Grčkom. Kada bih mogao birati, preuzeo bih Hrvatsku koja ima odlične igrače i potencijal", rekao je Magath.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Magath je osim Bayerna i Wolfsburga u trenerskoj karijeri vodio još Fulham, Schalke, Stuttgart, Eintracht, Werder, Nurnberg, Hamburger SV, SD Luneng...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi