Dinamu vlastiti napadač bio sumnjiv, pa se ispostavilo da je na kokainu
Foto - EPA

Prijavili ga na doping kontrolu

Dinamu vlastiti napadač bio sumnjiv, pa se ispostavilo da je na kokainu

M. Šljivak

Nevjerovatna situacija desila se u ekipi Dinama iz Bukurešta.

Napadač ovog tima Magaye Gueye suspendovan je na godinu dana zbog dopinga jer se na testiranju ispostavilo kako je konzumirao kokain.

Ovaj 30-godišnjak je fizički očajno izgledao na terenu u utakmici Kupa Rumunije protiv FCSB-a, pa je Dinamo poslao zahtjev da se senegalski napadač podvrgne doping testu.

Ispostavilo se na kraju da je Senegalac zaista konzumirao drogu. Bio je pozitivan na kokain i odmah je došlo do jednogodišnje suspenzije.

Gueye je početkom godine također bio u centru pažnje rumunske javnosti i to nakon što je objavljen video u kojem je uživa u društvu dvije djevojke.

Senegalac je u karijeri igrao za Strasbourg, Everton, Brest, Millwall, Adanaspor, Osmanlispor, Qarabag, a u Dinamo je stigao u oktobru 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi