Magija igrača Ajaxa iz 56. minute dovoljno govori kako su igrali večeras
Igrači Ajaxa su sjanim nizom dodavanja izbacili nekoliko igrača Juventusa

Sjajna akcija holandskog tima

Magija igrača Ajaxa iz 56. minute dovoljno govori kako su igrali večeras

S. Pašalić
Teme:

Nogometaši Ajaxa su večeras savladali Juventus sa 2:1 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Malo je onih koji su očekivali da holandski tim može proći nakon što je prva utakmica u Amsterdamu završila rezultatom 1:1.

Međutim, Ajax je odigrao jako hrabro u Torinu i zasluženo je prošao u polufinale ovog takmičenja. Juventus je poveo u 28. minuti golom Cristiana Ronalda i činilo se da je stvar praktično riješena.

Holanđani nisu zapali u krizu nakon toga nego su naprotiv zaigrali puno bolje i već u 34. minuti izjednačili na 1:1, a strijelac je bio van de Beek.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Matthijs de Liht je golom u 67. minuti donio pobjedu Ajaxu. Holanđani su odigrali čudesno drugo poluvrijeme i dominirali su na terenu te su mogli postići još par golova Juventusu.

Kako je Ajax igrao dovoljno pokazuje i akcija igrača ovog kluba iz 56. minute kada su nizom fantastičnih pasova izbacili nekoliko igrača Juventusa i stigli do gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi