Maguireovu sestru onesvijestili Albanci, on pokušavao podmititi policajce

Novi detalji incidenta u Grčkoj

Maguireovu sestru onesvijestili Albanci, on pokušavao podmititi policajce

E. Škorić

Odbrana Harryja Maguirea, defanzivca Manchester Uniteda koji je nedavno uhapšen u Grčkoj, sada je iznijela nove tvrdnje.

Maguire je tokom boravka na odmoru u Grčkoj na otoku Mykonos bio učesnik tuče ispred jednog noćnog kluba. On je s grupom prijatelja imao fizički obračun sa drugom grupom Engleza. 

Zbog toga što je vrijeđao i napao policajce, stoper Uniteda završio je u policiskoj stanici s lisicama na rukama, ali je kasnije oslobođen, no itekako će ga koštati glupost koju je napravio.

U raznim izvještajima se može pročitati da je sve započelo tako što je jedan od turista oštrim predmetom ubo Maguireovu sestru Disy u ruku. Tako je sve i počelo, ali sada je Maguireova odbrana iznijela nove tvrdnje.

Navodi se da su dvojica Albanaca prišli njegovoj sestri, a potom joj nešto ubrizgali u ruku, pa su brzo pobjegli. Ubrzo nakon toga, Maguireova sestra Disy je izgubila svijest. 

Sada se također pojavila informacija da je Maguire (27), nakon što su njega, njegovog brata Joea (28) i prijatelja Christophera Sharmana (29) policajci uhapsili i krenuli privoditi, upitao: "Znate li ko sam?" i potom im je ponudio novac kako bi ga odmah pustili.

Harry Maguire neće prisustvovati suđenju u Syrosu, ali njegov otac Alan će biti tu. Zastupa ga Alexis Anagnostakis, jedan od najboljih grčkih pravnika za ljudska prava, koji je zatražio odgodu, ali sudija je istu odbio.-

Anagnostakis je na sudu ispričao događaje proistekle iz toga što je skupina Albanaca injektirala Maguireinu sestru Daisy i ona se odmah onesvijestila. Optuženi su zatražili prijevoz i zatražili da je odvezu u bolnicu, ali su umjesto toga odvedeni u policijsku stanicu.

Jedan policajac tvrdio je da je Maguire, dok je bio u policijskoj stanici, rekao: "Znate li ko sam? Kapiten sam Manchester Uniteda, vrlo sam bogat, mogu vam dati novac, mogu vam platiti, molim vas, pustite nas".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov kolega dodao je da mu je Maguire rekao: "Molim te, pusti me. Jako sam bogat, mogu platiti. Kapiten sam Manchester Uniteda".

Na kraju, sud će donijeti konačnu odluku, ali Maguire je narušio svoj imidž, kao i imidž kluba.

Top Komentari

MaDaj
“On je s grupom prijatelja imao fizički obračun sa drugom grupom Engleza. “ Zato sto su Albanci napali njegovu sestru.... gora odbrana nego on u dresu junajteda hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi