Mahir Karić karijeru nastavlja u Prvoj ligi FBiH

Prošle sezone igrao za Olimpik

Mahir Karić karijeru nastavlja u Prvoj ligi FBiH

A. Čaušević

Mahir Karić je prošle sezone igrao za Olimpik, a nakon istupanja sarajevskog kluba iz Premijer lige postao je slobodan igrač. 

Karić će karijeru nastaviti u Prvoj ligi FBiH, tačnije u ekipi Goražda s kojom je danas i ozvaničio saradnju.

Nakon Kenana Handžić Karić je drugo zvučno ime koje je Goražde angažovalo u proteklom periodu i sigurno bi trebao predstavljati pojačanje.

Ovaj 29-godišnjak je do sada promijenio veliki broj klubova. Imao je i inostrane angažmane u Švicarskoj (Happy Valley te Češkoj (Liberec i Most).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U BiH je igrao za Rudar Prijedor, Travnik, Slaviju, Borac, Vitez Olimpik... Karijeru je počeo u omladinskim selekcijama sarajevskog Željezničara.

Nakon četiri odigrana kola Goražde je na polovičnom učinku od po dvije pobjede i dva poraza. Za vikend ih čeka gostovanje lideru TOŠK-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi