Mahir Karić i Aldin Šišić vraćaju se u Čelik?

Još uvijek igrači Slobode i Mladosti

Mahir Karić i Aldin Šišić vraćaju se u Čelik?

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik do kraja godine trebao bi znati u kojem pravcu će ići njegova budućnost. Hoće li se usvojiti novi Statut, potpisati reprogram duga, te krenuti svi zajedno u ozdravljenje kluba vrlo brzo će biti poznato.

Poznato je da klub nema šefa stručnog štaba, jer je Nedimu Jusufbegoviću istekao ugovor. Prvom golmanu Branislavu Ružiću također je istekao ugovor, Dino Hasanović se vratio u Željezničar, dok je blizu odlaska Marin Popović, kojem je želja da karijeru nastavi u inostranstvu, a protiv toga sigurno neće imati niko u klubu, budući da na ljeto ovom mladom reprezentativcu ističe ugovor, tako da je ovo posljednja šansa da se "nešto" zaradi na transferu ovog ofanzivca.

Iako je još dosta upitnika u i oko kluba, Čeliku su definitivno potrebna pojačanja u svim linijama, ako na proljeće misli da ostvari opstanak u Premijer ligi. Kako saznaje SportSport.ba dvojica nogometaša su izrazila želju da ponovo obuku crno-crveni dres, kada riješe situaciju u svojim klubovima.

Riječ je o 30-godišnjem napadaču Mahiru Kariću, koji je još pod ugovorom s tuzlanskom Slobodom. Budući da je trener Slobode Vlado Jagodić da kazao da ne računa na njegove usluge, onda je logično da će doći do sporazumnog raskida ugovora s ekipom s Tušnja. Karić će dobro doći svakako na Bilinom polju, jer je Čelik u prvom dijelu sezone bio najneefikasnija ekipa Premijer lige.Ovaj napadač prošle je sezone bio jedan od najboljih napadača lige i prvi strijelac Čelika, koji je prošlu sezonu zahvaljujući golovima i asistencijama ovog napadača završio na šestom mjestu.

Drugi igrač koji bi trebao stići na Bilino polje jeste još jedan Zeničanin, koji je ponikao na Bilinom polju, gdje je i odigrao nekoliko sezona u seniorskoj ekipi.Riječ je o 26-godišnjem Aldinu Šišiću, koji može pokriti sve pozicije u veznom redu. Ovaj igrač je osim Čelika nastupao još za Velež, Slobodu,Vitez, a posljednje dvije sezone član je Mladosti iz Kaknja, gdje je nezamjenjiv u veznom redu. Ovaj nogometaš ima ugovor do ljeta naredne sezone, ali je u razgovoru s predsjednikom Mensurom Mušijom odlučio da sporazumno raskinu ugovor. Šišić je ove sezone upisao 17 nastupa u Premijer ligi i sigurno će ako dođe na Bilino polje predstavljati veliko pojačanje u veznom redu Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim pomenutih igrača, Čeliku je potreban desni bočni, stoper, ofanzivni veznjak, te krilni napadač, kako bi na proljeće pokušali nadoknaditi minus šest poena za ekipom Metalleghe-a, koja se nalazi na poziciji koja i naredne sezone garantuje igranje u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi