Trojica standardnih igrača napuštaju Čelik?

Zatišje pred buru na Bilinom Polju

Trojica standardnih igrača napuštaju Čelik?

D. Kurbegović

Na Bilinom polju zatišje pred buru, nakon što je odgođena sjednica Skupštine na kojoj je trebao biti imenovan novi predsjednik kluba, ništa se novo ne događa.

 Istina,  postoje određeni razgovori u Gradskoj upravi, a uskoro bi se navodno trebalo i raspravljati o klubu na sjednici Gradskog vijeća.

Kada je u pitanju igrački kadar, već smo pisali da je ugovor istekao šefu struke Nedimu Jusufbegoviću, tako da je upitno hoće li ovaj stručnjak dobtii novi ugovor ili će klub uskoro krenuti u potragu za novim trenerom. Osim trenera, klub će vjerovatno napustiti i trojica standardnih igrača u prvom dijelu sezone.

Dino Hasanović vraća se u Željezničar, on je bio posuđen u Čelik na pola godine, a povratkom na Grbavicu pokušat će da se nametne Slavku Petroviću za mjesto u ekipi. Marin Popović ima ugovor do ljeta naredne godine i sigurno da će ove zime napustiti Bilino polje, kako bi iklub nešto zaradio od njegovog transfera. Njemu je prioritet odlazak u inostranstvo, a budući da je bio i kapiten mlade reprezentacije BiH u prošlim kvalifikacijama, ne bi trebao imati problema oko pronalaska kluba.

Treći igrač koji na proljeće možda neće nositi crno-crveni dres jeste golman Branislav Ružić, njemu je ugovor s Čelikom istekao, ali ga do danas niko iz kluba nije zvao oko produženja ugovora. Čelik će po svemu sudeći ostati bez trojice kvalitetnih igrača u ionako slabom rosteru kvalitetnih nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako misle opstati u Premijer ligi, crno-crveni će morati angažovati najmanje pet-šest kvalitetnih pojačanja kako bi na proljeće nadoknadili zaostatak za ekipama, koje se nalaze u sigurnoj zoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi