Mahir Karić se vratio u Premijer ligu

Posljednji angažman imao u Hong Kongu

Mahir Karić se vratio u Premijer ligu

S. Mlaćo

Mahir Karić potpisao je danas ugovor sa FK Olimpik.

Karić koji je u svojoj karijeri nastupao za tim sa Otoke u dva navrata, nakon što je završio angažman u Hong Kongu, gdje je nastupao za ekipu Happy Valley.

"Nakon što je završio moj angažman u Hong Kongu, odlučio sam se na povratak u BiH. Nedostajala mi je kuća i želio sam da se vratim u našu državu. Nisam htio da čekam na ponude izvan BiH, jer je jasno da je pandemija koronavirusa ostavila traga i da je sve stalo, pa tako i dešavanja na tržištu fudbala".

Kako sam kaže, do dogovora je došlo brzo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Povratak je kako sam već naglasio bio najrealnija opcija. Bilo je nekih poziva iz drugih premijerligaških klubova, ali su ljudi iz Olimpika bili konkretni i korektni, pa smo se brzo dogovorili. Dosta igrača poznajem, kao i ljude koji vode klub, tako da se nadam da ću se brzo uklopiti u tim. Nadam se da ću moći pomoći ekipi da se izdigne iznad trenutne situacije i pokuša da napravi rezultatski, ali i pomak na tabeli", rekao je Karić nakon potpisa ugovora.

Karić moža nastupati na više pozicija u veznom redu, a u redovima tima sa Otoke od njega očekuju da unaprijedi igru i pomogne ekipi da što je moguće brže izađe iz krize u kojoj se nalazi.

Novi/stari veznjak tima sa Otoke ponikao je na Grbavici, a u BiH je pored Olimpika nastupao za Rudar Prijedor, Travnik, Slaviju, Vitez i Borac, a u svojoj karijeri nastupao je za Slovan Liberec i Most u Češkoj.

Top Komentari

Adohordas
Hahahaha ma dajjj,nisi htio cekati druge ponude nego si se vratio u Olimpik,za kojeg navijas od malena sigurno i san ti je bio sigurno da se vratis tu...daj pun mi je k vise vas koji odete pa se nakon par mjeseci vratite,poletili majmuni za parama...Treba da se ugledate na igrace Sarajeva majmuni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi