Azur Mahmić na korak od Veleža!

Nakon sjajnih partija u Igmanu

Azur Mahmić na korak od Veleža! · Saznajemo

Esmer Oštraković

Veliki broj fudbalera Igmana iz Konjica iza sebe ima sjajnu sezonu, a jedan od njih je i mladi štoper Azur Mahmić.

Naime, Mahmić je u proetkloj sezoni odigrao 27 utakmica u Premijer ligi BiH za svoj klub, a sjajne partije nisu prošle nezapaženo.

Kako saznaje SportSport.ba Mahmić je obavio razgovore sa čelnicima Veleža, te bi do kraja sedmice trebao postati novi fudbaler ovog kluba.

Zanimljivo je i to da je Mahmić već jednom bio jako blizu prelaska u redove ekipe iz Mostara i to dok je bio igrač Mladosti, ali tada se odlučio za odlazak u Muru.

Svoju karijeru je ovaj mladi fudbaler krenuo u omladinskim kategorijama Čelika, a 2020. godine prešao je u Mladost iz Doboj Kaknja.

Oglasi

Nakon toga prelazi u Muru, a zatim se napočetku sezone vratio u bh. fudbal i to u ekipu Igmana iz Konjica i to je bio pun pogodak.

Iza sebe ima sjajnu sezonu i upravo to mu je donijelo transfer u Velež.

Osim Mahmića Velež bi ubrzo trebao pojačati i iskusni veznjak Amer Ordagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je navodno na stolu imao ponude Željezničara i Borca, Ordagić je odlučio da svoju karijeru nastavi u ekipi iz Mostara.

Treba istaći i to da je Ordagić u Premijer ligi BiH upisao više od 130 nastupa, te dolazi kao igrač koji jako dobro poznaje našu ligu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235048
Dobar igrac bogami ako uprava vako nastavi bit ce to sve dobro opet
2 0
user1676312914
Dobrodosao Azure
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi