Mahmutović i Bevab napustili Tuzla City

Mahmutović i Bevab napustili Tuzla City · Saznajemo

E. Škorić

Igrački kadar Tuzla Cityja nastavio se rasipati, a klub je raskinuo saradnju s još dvojicom nogometaša.

Velike promjene pretrpjet će kompletan tim Tuzle pred novu, drugu sezonu u Premijer ligi BiH. Osim što je za novog trenera postavljen Milenko Bošnjaković, dosta je promjena i u igračkom kadru.

Posljednji u nizu igrača koji su napustili Tuzlu su Aidin Mahmutović i Dino Bevab, koji su u klub došli kao velika pojačanja.

Prethodno su klub napustili i Dejan Širanović, Denis Čomor, Slavko Brekalo, Edin Murga i Ensar Hajrović, dok je Mirsad Ramić i Borislav Terzić zasad jedino pojačanje uz produženje saradnje Ivana Sesara, a spominje se da bi u klub mogao doći i bivši veznjak Sarajeva Joachim Adukor.

Tuzla City će se novu sezonu pripremati u tri zemlje

Tuzla City je u premijernoj sezoni u Premijer ligi ostvarila zacrtani cilj. Nakon što je izboren opstanak u društvu najboljih u narednoj će biti cilj stabilizacija u društvu najboljih.

Poznat je i plan priprema tuzlanskih Plavih koji će se interesantno pripremati u tri različite zemlje: Bosni i Hercegovini, Švicarskoj i Sloveniji.

Milenko Bošnjaković će sutra obaviti pripreme, a u ponedjeljak i utorak na programu su testiranja i ljekarski pregledi. Sa treninzima će se početi u srijedu.

Prvu utakmicu Tuzla City će odigrati 16. juna protiv Gradine, dok je četiri dana kasnije planiran meč s Borcem iz Banja luke.Posljednjeg vikenda u junu ekipa tuzlanskog premijerligaša će otputovati u Švicarskoj gdje će boraviti četiri dana te odigrati jednu kontrolnu utakmicu, a protivnik će se uskoro biti poznat.

Potom slijedi povrtak u Tuzlu, a već od 2. jula izabranici Milenka Bošnjakovića bit će u slovenačkom Čatežu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predviđeno je Tuzla City tamo boravi deset dana te u međuvremenu odigra četiri utakmice i to protiv Olimpije, Gorice, Drave te ekipe Bravo.

Nakon povratka u Tuzlu do početka sezone 13. jula odigrat će se još jedna utakmica, i to kao generalna provjera za prvo kolo koje se igra 23. jula.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi