Mahmutović: Moramo smanjiti broj reprezentacija

Press konferencija Košarkaškog saveza BiH

Mahmutović: Moramo smanjiti broj reprezentacija

Endin Čaušević

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na čelu sa generalnim sekretarom Harunom Mahmutoviće održao je danas press konferenciju u Sarajevu.

Mahmutović je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je jučer održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveze BiH.

"Na jučerašnjoj sjednici je dogovoreno da će UO KS BiH u budućnosti imati više saopštenja. Ono o čemu se jučer raspravljano jeste smanjenje broja reprezentacije, jer KS BiH nema dovoljno novca da sve finansira. Biće osnovan novi odbor koji će odlučiti koja će reprezentacija biti 'ukinuta'", rekao je Mahmutović.

On je dodao da je dogovoreno da se ove sezone u bh. prvenstvu igra i playout, iako su klubovi bili protiv toga.

"Jedva smo uspjeli dogovoriti playout u kojem će na kraju sezone jedna ekipa ispasti iz lige. Klubovi su jedva pristali na to, a  i razumljivo je to jer se nema para za dodatne utakmice. Cilj nam je da se liga ne završava u martu. Također, imat ćemo Ligu mladih i bit ćemo jedini u Evropi koji imaju to. KS BiH će plaćati troškove prevoza i nadamo se da će to biti uspješan projekat", dodao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti