Mahmutović sutra pregovara o povratku u Čelik?

Još pod ugovorom s grčkim Panioniosom

Mahmutović sutra pregovara o povratku u Čelik?

D. Kurbegović

Pojedini mediji danas su objavili informaciju da se bivši mladi reprezentativac BiH, te napadač grčkog Panioniosa vraća na Bilino Polje. Riječ je o 31-godišnjem Aidinu Mahmutoviću, koji nikada nije krio želju da se jednoga dana vrati u Čelik, te da u Zenici završi svoju nogometnu karijeru.

Kako SportSport.ba saznaje, Mahmutović je jutros došao u Zenicu u posjetu porodici, a sutra će na Bilinom Polju imati sastanak s predsjednikom kluba Jasminom Memiševićem. Treba istaći da ovaj napadač još ništa nije dogovorio oko povratka u Čelik, niti će se pojaviti na večerašnjem treningu, koji nije ni zakazan, jer su igrači dobili slobodno, iako su to pojedini mediji objavili.

Napadač koji se proslavio u Češkoj, igrajući za Teplice, pa poslije za Viktoriju Plzen ima još pola godine ugovor s grčkim Panioniosom, koji je prošle sezone izborio plasman u Evropsku ligu, gdje u drugom pretkolu igraju protiv slovenačke Gorice. Mahmutović je u polusezoni za ekipu iz Grčke nastupio na 10 utakmica. Ako bi došlo do dogovora s Čelikom, ovaj napadač bi na Bilinom Polju nastupio kao posuđeni igrač ili bi morao raskinuti ugovor s Panioniosom, kako bi se vratio na Bilino Polje. Sigurno je da njegov povratak priželjkuju mnogi navijači crno-crvenih, jer bi u napadu imali kapitalca, koji bi bio velika opasnost za sve golmane u Premijer ligi.

Ovaj napadač rođen u Doboju svoju karijeru je počeo u Tošku, da bi onda prešao u Čelik, gdje je zahvaljujući dobrim igrama ostvario transfer u češke Teplice. Nakon osam godina igranja u Teplicama, prešao je u tadašnjeg prvaka Viktoriju Plzen, za koju je igrao jednu sezonu, a onda su uslijedile posudbe u Sigmi Olomouc i ekipi Pribrama. U januaru ove godine potpisao je jednogodišnji ugovor s grčkim Panioniosom. Za mladu reprezentaciju BiH nastupio je u pet utakmica.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi