Mahmutović: Želim se ustaliti u ekipi i osvojiti titulu

Napadač Viktorije Plzen za SportSport.ba

Mahmutović: Želim se ustaliti u ekipi i osvojiti titulu

Dino Kurbegović

Češka Synot liga nastavlja se u februaru naredne godine, a titulu jesenjeg prvaka osvojila je ekipa Viktorija Plzen. Ovaj klub ima ambicije ove sezone osvojiti titulu prvaka države, a glavni konkurent za to biće im Sparta iz Praga. Rukovodstvo kluba iz Plzena nije sjedilo skrštenih ruku, te su već doveli nekoliko sjajnih igrača, kako bi pojačali konkurenciju u ekipi i povećali šanse da na kraju prvenstvu prvi prođu kroz cilj.

Najveće pojačanje Plzena u zimskom prelaznom roku je napadač iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o 28-godišnjem Aidinu Mahmutoviću najboljem strijelcu u historiji ekipe Teplice, koji je nakon sedam godina napustio ovaj klub i priključio se ponajboljoj ekipi Češke, gdje je potpisao ugovor na tri i po godine.

Mahmutović se nalazi na odmoru u Zenici, te smo iskoristili priliku kako bi razgovarali sa ovim sjajnim napadačem oko prelaska u novi klub, očekivanjima u nastavku sezone, te ličnim ambicijama za naredni period.

"Mislim da sam i ranije trebao napustiti Teplice jer je došlo do zasićenja između mene i kluba. Naravno da će mi taj klub zauvijek ostati urezan u sjećanje jer sam proveo nezaboravnih sedam godina, postao najbolji strijelac kluba, nisam stvarno imao nikakve zamjerke za Teplice, ali mi je trebao definitivno novi izazov. Između ponuda Plzena i Sparte odabrao sam ovu prvu jer mislim da će mi biti mnogo lakše igrati za Plzen jer imaju sjajnog trenera, te posebno dobre vezne igrače, a klub je svake godine u samom vrhu lige. Sjajno je i što će naredne sezone u Ligi prvaka, ova zemlja imati dva predstavnika, tako da nam je jedno od prva dva mjesta sigurno zagarantovano", kaže bivši napadač Teplica, Čelika i Toška.

Plzen u odnosu na Spartu ima bod više, te ih na proljeće očekuje teška borba za prvo mjesto.

"Moj novi klub je pored mene doveo još jednog igrača iz Ostrave, te je moguće da bude još pojačanja u klubu. Sparta će se sigurno isto dobro pojačati jer su finansijski dosta jaki, tako da očekujem da budu igrački mnogo jači nego u prvom dijelu sezone. Ambicije kluba su osvajanje titule, te se nadam da ću nakon dugo godina igranja osvojiti i neku titulu u svojoj karijeri. Prvenstvo se nastavlja u februaru, a na pripreme ćemo u Tursku i Španiju, tako da ne sumnjam da ćemo spremni i uigrani dočekati prvu utakmicu nastavka sezone", nada se bivši mladi reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U napadu će imati veliku konkurenciju, ali se nada da će se izboriti za mjesto u timu.

"Velika je konkurencija za svako mjesto, Plzenovu udarnu postavu čine polovica reprezentativaca Češke. Meni je drago što ću imati jaku konkurenciju, a sve je ostalo na meni. Na pripremama se želim nametnuti treneru, te se izboriti za standardno mjesto prvotimca. Biće sigurno teško odmah upasti u prvu postavu, ali ako me zdravlje bude služilo siguran sam da ću nastaviti sa postizanjem golova kao što je to bio slučaj u Teplicama, koji je igrački mnogo lošiji od Plzena", kazao je za SportSport.ba Aidin Mahmutović bivši napadač Teplica, koji je u prvom dijelu sezone postigao šest golova uz dvije asistencije u 15 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije