Mainz lako u gostima s Augsburgom

Bundesliga, 3. kolo

Mainz lako u gostima s Augsburgom

Fudbaleri Mainza slavili su danas u gostima kod Augsburga rezultatom 3:1 u okviru 3. kola njemačke Bundeslige. 

Gosti su sjajno otvorili meč te su poveli već u 7. minuti kada je strijelac pogotka bio Cordoba. Do kraja prvog dijela igre nije bilo većih prilika, pa se na odmor otišlo sa prednošću gostiju.

Nastavak meča donio je još tri gola, od čega dva u mreži domaćih. Prvo je Augsburg izjednačio u 73. minuti preko Stafylidisa na 1:1, da bi samo dva minuta kasnije Malli vratio vodstvo gostima. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Konačan rezultat postavio je u 81. minuti Muto kada je pogodio za 3:1. Mainzu je ovo bila prva pobjeda u sezoni, dok je Augsburg ostao na jednom trijumfu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije