Dva kluba iz Bundeslige vode borbu za Cimirota

Napušta redove PAOK-a?

Dva kluba iz Bundeslige vode borbu za Cimirota

Inostrani mediji prenijeli su informaciju da će Gojko Cimirot (23) od ljeta nastupati u Njemačkoj. 

Povremeni reprezentativac naše zemlje nakon samo jedne sezone mogao bi napustiti PAOK i promijeniti sredinu, obzirom da su veliko interesovanje za njegovo dovođenje u ljetnom prijelaznom roku pokazali Augsburg i Werder.

Cimirot je iza sebe ostavio sjajnu sezonu u Grčkoj i izrazio je želju da se okuša u kvalitetnijoj ligi, a inostrani mediji navode da bi upravo njemačka Bundesliga trebala biti naredna destinacija u njegovoj karijeri. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko se transfer realizacije PAOK bi na ime obeštećenja trebao inkasirati oko dva miliona eura. Od cjelokupnog transfera Sarajevu bi trebalo pripasti 1,5%, dok bi matični Leotar po fondu solidarnosti dobio 3%.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi