Mainz poslije preokreta do pobjede nad Kolnom
EPA

Bundesliga, 9. kolo:

Mainz poslije preokreta do pobjede nad Kolnom

Na otvaranju 9. kola njemačke Bundeslige snage su odmjerili Mainz i Koln.

Za Mainz je ovo bila idealna prilika da se maknu iz zone ispadanja, a svoj cilj su na Opel Areni i ostvarili slavivši na kraju rezultatom 3:1.

Do prednosti prvi su došli 'Jarčevi' golom koji je u 14. minuti postigao Terodde, ali radost nije trajala dugo, pošto je šest minuta kasnije rezultat na početak vratio Boetius.

U nastavku domaćini su bili mnogo konkretniji u stvaranju korištenju svojih šansi. U 57. minuti došli su do preokreta zahvaljujući sjajnom golu Quaisona, a do kraja utakmice, tačnije osam minuta prije kraja, Mainz je postigao još jedan gol. Konačnih 3:1 postavio je Oztunali.

Mainz se poslije ovog trijumfa nalazi na 13. poziciji sa devet osvojenih bodova, dok je Koln na 16. mjestu s dva manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 9. kolo:

Mainz - Koln 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi