)
Foto: EPA

Trikolori eliminisali svjetske prvake

Majstor Griezmann odveo Francusku u finale!

Reprezentacija Francuske je večeras na krilima fantastičnog Antoinea Griezmanna došla do pobjede nad Njemačkom (2:0) i plasirala se u finale Evropskog prvenstva čiji su domaćin.

Prvu ozbiljnu priliku na utakmici imao je u 14. minuti Emre Can, čiji je udarac sjajno odbranio Lloris. Nakon toga, Njemačka je zaprijetila i preko Schweinsteigera, ali se francuski golman ponovo istakao odličnom paradom.

Griezmann je u 41. minuti mogao dovesti Francusku u prednost od 1:0, ali je bio neprecizan. Minutu nakon toga u šansi je i Giroud, međutim ponovo bez prave realizacije. 

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Schweinsteiger igrao rukom, a sudac Rizzoli pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Antoine Griezmann, koji je 'zapalio' Velodrome i doveo Francusku u vodstvu pred odlazak na odmor.

U drugom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja sve do 72. minute, kada je Griezmann odlično reagovao i po drugi put matirao Neuera i tako došao do svog šestog pogotka na prvenstvu, kojim je sebi najvjerovatnije osigurao prvo mjesto liste strijelaca na ovom šampionatu.

Vidi video!

Njemačka je potom krenula u posljednje napade, jer više nije imala šta izgubiti. Kimmich je u 74. minuti sjajnim udarcem uzdrmao stativu, a nešto kasnije je iz slobodnog udarca zaprijetio i Draxler. Nijemci su imali nekoliko prilika da dođu barem do utješnog potogka, ali je realizacija večeras izostala.

U jeku napada Njemačke, Francuska je mogla i do trećeg gola i to ponovo preko nevjerovatnog Griezmanna. Napadač Atletica je povukao jednu kontru, istrčao pred Neuera ali šutirao pravo u njega.

Do kraja utakmice je ostalo 2:0 za Francusku, koja je proslavila veliki uspjeh i plasirala se u finale Evropskog prvenstva u kojem će se sastati sa Portugalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti