Majstorija Ljajića za trijumf Intera
Foto: EPA

Inter savladao Genou

Majstorija Ljajića za trijumf Intera

Fudbaleri Intera uspjeli su u susretu 15. kola italijanske Serie A savladati Genou s minimalnih 1:0.

Inter je od prve minute nametnuo ofanzivan ritam igre i prvu ozbiljniju šansu bilježi već u drugoj minuti utakmice. Udarac Mela završio je iznad prečke, da bi potom u 25. minuti pokušaj Biabianyja sa ruba šesnaesterca spriječio gostujući golman Perin. 

Imao je milanski klub tokom utakmice više dobrih šansi, ali na kraju viđen je samo jedan pogodak i to u 59. minuti utakmice. Bolju igru Intera prekrasnim pogotkom dodatno je začinio Adem Ljajić i tako postavio konačnih 1:0.

Do kraja utakmice zabilježeno je nekoliko prilika na obje strane, međutim rezultat se nije mijenjao i ostalo je zasluženih 1:0 za Inter koji je od 86. minute zbog isključenja D'Ambrosija igrao s igračem manje. 

Ovom pobjedom Inter je zadržao lidersku poziciju u italijanskom prvenstvu sa dva boda više u odnosu na Napoli, dok se Genoa nalazi tek na 15. mjestu.

Serie A, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Genoa 1:0 (Ljajić 59.)


Adem Ljajic AMAIZING FREE-KICK GOAL INTER 1-0... by footballgoalslive
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.