Majstorija Payeta u 97. minuti, Tottenham slavio s 5:0

Liga kup Engleske

Majstorija Payeta u 97. minuti, Tottenham slavio s 5:0

Edmir Škorić

West Ham i Tottenham prošli su u četvrto kolo engleskog Liga kupa.

Tottenham se poigravao s Gillinghamom, kojeg je savladao 5:0, a samo jedan gol pao je u prvom dijelu.

Eriksen je u 31. minuti načeo mrežu gostiju, a isti igrač je u 48. povisio na 2:0. Do kraja utakmice Janssen, Onomah i Lamela su dokrajčili niželigaša.

Za razliku od Tottenhama, Bilićev West Ham se mučio i tek je u 97. minuti došao do gola protiv Accringtona, a gol odluke postigao je Payet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton je golovima Austina (penal) i Hesketha savladao Crystal Palace s 2:0, dok je Bristol City s 2:1 trijumfovao u Londonu protiv Fulhama, a Moyesov Sunderland je kod QPR-a slavio s 2:1. McNair je za Crne mačke bio dvostruki strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi