Majstorija Sarda utišala San Paolo, Albiol spasio Napoli
Slavlje fudbalera Chieva

Chiveu bod u Napoliju

Majstorija Sarda utišala San Paolo, Albiol spasio Napoli

Midhat Šljivak

Napoli je u 21. kolu italijanske Serie A dočekao ekipu Chieva, a na kraju je susret završen bez pobjednika 1:1.

Dobro je Napoli otvorio meč. Mertens je prvi prijetio golu gostiju, ali je šutirao preko gola. Cheivo je u 18. minuti susreta stigao do vodstva. Sjajnu akciju je prekrasnim pogotkom završio Gennaro Sarda za prednost gostiju iz Verone od 1:0.

Napoli je krenuo po brzo izjednačenje. Callejon je imao pokušaj u 26. minuti, ali je njegov udarac bio neprecizan, da bi u toj akciji Higuain imao nevjerovatan promašaj s jednog metra. Deset minuta kasnije ponovo je Dries Martens u prilici. Odlično je šutirao, no lopta nije htjela u gol, već je pogodila stativu, pa se na odmor otišlo vodstvom Cheiva od 1:0.

Albiol je otvorio drugo poluvrijeme prilikom. Ipak, i Španac je iz dobre situacije loše šutirao, pa je ostalo 1:0 za goste. Zatim je ponovo Martens uzdrmao stativu iz slobodnog udarca, no do gola su stigli tek u 88. minuti kada je Albiol pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovo je bio i konačan rezultat susreta.


SSC Napoli 0-1 Chievo (Goal Gennaro Sardo) by all-goals


SSC Napoli 1-1 Chievo (Goal Raul Albiol) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.