Majstorije Corree i Morate za novu pobjedu Atletica na teškom gostovanju

La Liga

Majstorije Corree i Morate za novu pobjedu Atletica na teškom gostovanju

Edmir Škorić

Atletico Madrid je u 18. kolu španske La Lige trijumfovao u Sevilli protiv Betisa s 2:1..

Betis ne gubi često na svom Benito Villamarinu, ali zeleno-bijeli nisu uspjeli da zaustave Atletico, koji je na ovom teškom gostovanju stigao do važne pobjede kojom se vraća u gornji dio tabele.

Madriđanima je veliku pobjedu obezbijedio Angel Correa, koji je u 57. minuti ušao u igru umjesto Lemara, a samo minutu kasnije pogodio je za 1:0.

Alvaro Morata je u 84. minuti povisio na 2:0 pogodivši lijepo petom, a Marc Bartra je samo ublažio poraz domaćina u 93. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je trenutno četvrti sa 32 boda, dok je Betis tek 13. sa 23 boda. Nakon pauze Atletico će ugostiti Levante, a Betis 5. januara 2020. gostuje Alavesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi