Majstorije Dybale i Ronalda za novu pobjedu Juventusa

Stara dama slavila kod Sampdorije

Majstorije Dybale i Ronalda za novu pobjedu Juventusa

Fudbaleri Juventusa ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima nakon što su večeras na Luigi Ferraris stadionu u okviru 17. kola Serije A porazili Sampdoriju sa 2:1. 

Stara dama je dobro počela meč, pritiskala rivala i zasluženo došla do vodstva u 19. minuti. Alex Sandro je poslao sjajnu loptu na desnu stranu, a tamo je fantastičan volej uhvatio Paulo Dybala koji pogađa za vodstvo svog tima.

Juve je i nakon toga nastavio igrati rutinski, ali uslijedio je potpuno neočekivan šok za njih. Sampdorija u 35. minuti dolazi do izjednačenja i to golom Caprarija.

Ipak, to nije mnogo potreslo igrače gostujućeg tima koji samo deset minuta kasnije ponovo pogađaju i to ponovo na individualni kvalitet jednog od svojih igrača. Ovog puta bio je to Cristiano Ronaldo koji je nebeskim skokom nadvisio svog čuvara i glavom matirao golmana Audera za 1:2.

U nastavku meča Juve igra rutinski. Stara dama je stvorila nekoliko prilika, a protivniku nije dopuštala previše šansi pa je meč manje - više rutinski priveden kraju s rezultatom iz prvog dijela.

Treba reći i to da je na ovom susretu vratar Juventusa Gianluigi Buffon izjednačio rekord Paula Maldinija po broju utakmica u Seriji A.

Juve je sada ponovo sam na prvom mjestu sa 42 boda ali i utakmicom više od Intera. S druge strane, Sampdorija je ostala na 17. poziciji sa bodom više od opasne zone.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je čitav meč i dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Serija A, 17. kolo:

Sampdorija - Juventus 1:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adoado
Ovaj Ronaldo ko da leti. Koliko dugo u zraku ko leptir
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi