Majstorije Suareza za preokret, ali Kinez je ušao s klupe i šokirao Barcelonu

Katalonski derbi

Majstorije Suareza za preokret, ali Kinez je ušao s klupe i šokirao Barcelonu

E. Škorić

U katalonskom derbiju Espanyol je ugostio Barcelonu, a na kraju nije bilo pobjednika (2:2).

Barcelona je imala veliku želju i olan da ostvari važna tri boda i vrati se na vrh ligaške tabele, no Espanyol se pokazao kao tvrd orah, pa je uz malo sreće domaćin došao i do boda, što u njihovim duelima sa Barcelonom i nije česta pojava.

Espanyolu je vodstvo još u prvom dijelu donio Lopez, kada je u 23. minuti glavom sjajno pogodio mrežu iza leđa Barcinog rezervnog golmana Neta.

Barca je odigrala jako loše prvih 45 minuta, no u nastavku se probudila i došla do preokreta, a prijesvega zahvaljujući Luisu Suarezu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Urugvajac je prvo lijepo na ubačaj Albe zabio za 1:1, a onda fantastično asistirao rezervisti Vidalu, koji glavom zabija za 2:1 .

Barca je kraj dočekala s desetoricom jer je Frenkie de Jong isključen nakon što je spriječio kontru Espanyola i dobio drugi žuti karton, a u 88. minuti rezervista Wu Lei je sjajno zabio za 2:2 i šok Barce, koja nije uspjela da pobijedi najgoru momčad lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...nadam se da ce Liverpool poslije izbacivanja Atletica ponovo izvuci ovu raspalu Barcelonu da im poslije ona 4 komada prosle sezone,ove uvale 5 :D
7 3
andi
ZIDAN JE KRALJ OVE IGRE,,ZAISTA JE TO BIO I KAO IGRAĆ A SADA I KAO GENIJALAN ŠEF PARADE,jednostavno komponuje sve što ima,pravi sve veci roster mladih igraća sa starijim vukovima,BENZEMOM,BEJLOM,kome zvižde ali mu se dive,Varan zabija kao da je špic,Mendi svaku tekmu sve bolji,Modrić ko sat a gazi 34,Krosove lopte jos dolaze ko iz katapulta,probranio i golman koji je bio n aprodaju,ZASLUGE VELIKOM GOSPODINU FUDBALA♦ZINEDINU ZIDANU✴✴✴
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti