Majstorski potezi Ziljkića i Vranješa donijeli FK Borac pobjedu protiv HŠK Zrinjski

Plemići poraženi u Banjaluci

Majstorski potezi Ziljkića i Vranješa donijeli FK Borac pobjedu protiv HŠK Zrinjski

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac je u derbi susretu 4. kola Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao Zrinjski iz Mostara rezultatom 1:0.

Borac odlično otvara meč i već u četvrtoj minuti dolazi do vodstva. Ziljkić odlično prolazi po lijevoj strani, dodaje do Stojana Vranješa, a ovaj matira Horkaša za 1:0.

Ziljkić nekoliko minuta kasnije dobro šutira iz slobodnog udarca, Horkaš sigurno brani, da bi potom Zrinjski preuzeo terensku inicijativu i bili su bolji tim u ostatku prvog dijela.

Veliku šansu gosti imaju u 20. minuti kada se Tičinović našao pred Pavlovićem. Pokušao ga je lobovati, ali golman domaćeg tima brani.

Napadao je mostarski tim konstantno i u nastavku prvog dijela. Ipak, nije bilo završnog šuta i Borac je bez većih problema čistio sve opasnosti ispred svog gola.

Imali su domaći dobar pokušaj preko Vranješa u finišu prvog dijela, ali ovog puta Horkaš bez većih problema brani, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Otvoreno se krenulo i u drugo poluvrijeme. Dujakovića je u 49. minuti izblokirao vlastiti saigrač u šutu sa distance, a zatim u narednom napadu Vojnović iz dobre šanse šutira pravo u Horkaša.

Zatim isto čini i Milojević, a zatim u samo dvije minute Zrinjski stvara dvije velike šanse. Prvo Govedarica šutira tik uz stativu gola domaćeg tima, a zatim nakon kornera Mašić dobro gađa, Pavlović se nije ni pomakao, no lopta odlazi pored gola.

Vlado Jagodić je zatim malo zatvorio meč, dok je Mladen Žižović bacio sve karte u napad. Međutim, Borac je do kraja uspio da sačuva prednost i da dođe do nova tri boda.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Borac - Zrinjski 1:0 (Vrenješ 5')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Kujundžić, Jovanović, Danilović, Dujaković, Vojnović, Lukić, Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Još su igrali: Radulović, Ćosić, Kajkut, Cruz i Bosančić.

Zrinjski: Horkaš, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić, Stojkić, Todorović, Mašić, Jakovljević, Trebotić, Enin, Tičinović. Još su igrali: Govedarica, Filipović, Kunić, Bekić, Zec.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ovaj Zrinja opao pravo jbt
9 2
user1582376900
Najciganskija ekipa Borac. 16minuta njihove aktivne igre sa loptom. Jagodiceva skola.. Valjanje, hodanje.....
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi