Makedonci i Norvežani sigurni kod kuće

Kvalifiakcije za SP

Makedonci i Norvežani sigurni kod kuće

Edmir Škorić

Norveška reprezentacija bila je sigurna u Oslu protiv Kipra, dok je Makedonija savladala Wales.

Norveška je došla do treće pobjede u grupi E i tako se uključila u borbu za odlazak na Mundijal. Norvežani su slavili s 2:0 protiv otpisanog Kipra, te su došli do brojke od 11 poena i sada su na drugoj poziciji. 

Poveli su predkraj prvog dijela pogotkom Elyounoussija. U 66. minuti strijelca vodećeg gola zamijenio je King, koji je dvije minute kasnije zabio za konačnih 2:0. 

Prvu utakmicu sedmog kola u grupi A odigrali su Makedonci i Velšani. Tričovski je u 21. minuti pogodio za vodstvo domaćih, ali je veznjak Arsenala Ramsey u 39. izjednačio iz penala, što se ispostavio i konačan rezultat prvog dijela.

Bili su gosti s Walesa opasni u nastavku, ali je rezervista Trajkovski donio pobjedu Makedoncima, pogodivši u 80. minuti.

Novi igrač Real Madrida, Gareth Bale, presjedio je na klupi kod gostiju ovaj remi i očito da nije dovoljno oporavljen.

Kvalifikacije za SP, grupa A, 7. kolo:
Makedonija - Wales 2:1 (Tričovski 21, Trajkovski 80/ Ramsey 39 - penal)
Srbija - Hrvatska Škotska - Belgija

grupa E, 7. kolo:
Norveška - Kipar 2:0 (Elyounoussi 43, King 66)
Slovenija - Albanija Švicarska - Island

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.