Makedonci u centru potencijalno ogromnog skandala: Ako ovo nije sumnjivo, onda šta je?
Makedonski golman Stole Dimitrievski nije napravio jednu, već tri kardinalne intervencije i direktni je krivac za neočekivanu blamažu svoje reprezentacije

Izgleda da će UEFA imati pune ruke posla

Makedonci u centru potencijalno ogromnog skandala: Ako ovo nije sumnjivo, onda šta je?

I sam rezultat utakmice Armenija - Makedonija 4:0 nam je djelovao pomalo nevjerovatno, ali kada smo pogledali sažetak utakmice... Ostali smo šokirani.

Makedonski golman Stole Dimitrievski (25) pravio je takve greške da je nemoguće ne posumnjati u namještaljku, bez ikakve namjere da nekoga optužimo. Ali da je sumnjivo, sumnjivo je!

Rezervni golman Rayo Vallecana svoj šou je počeo u 12. minuti, kada je nakon udarca Pizzelija gotovo skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Kardinalne greške je pravio i u 81. i 94. minuti, kada su Ghazaryan i Mkhitaryan iz slobodnih udaraca pogađali za 3:0 i 4:0.

Nije samo Dimitrievski bio očajan, već i ostatak makedonskog tima. I odbrana je pravila neke komične greške, a Elmas je minutu prije četvrtog gola Armenaca dobio crveni karton.

Makedonija je do jučerašnjeg debakla imala maksimalnih devet bodova u grupi, a ista ova Armenija je prije četiri dana kod kuće izgubila od - Gibraltara. Da ne pričamo o tome što je Gibraltar, koji donedavno nije mogao ni pogledati ka protivničkom golu a kamoli nekoga pobijediti, i jučer savladao Lihtenštajn i to nakon preokreta 2:1 (iz 2 u 1).

Nevjerovatno je šta se dešava u ovoj grupi 4 Lige nacija D, pa će vjerovatno biti i dosta materijala za UEFA-u da istraži neke utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za kraj, pogledajte i sami kakve je golove primao makedonski čuvar mreže.

Top Komentari

Ante G.
Sve regularno i cisto... Ali ako strucnjaci iz redakcije, koji svaki dan objave red sisa, red guzica, pa malo nesto sporta, sa obaveznim osvrtom na vjeroispovjest sportiste, kazu da je sumnjivo-onda je sumnjivo. Nema razloga ne misliti tako.
39 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi