Makedonci protestuju protiv bordo dresa, više od 12.000 navijača potpisalo peticiju

Žele vratiti stari dres

Makedonci protestuju protiv bordo dresa, više od 12.000 navijača potpisalo peticiju

E. Škorić

U Sjevernoj Makedoniji su blago rečeno razočarani izgledom novog dresa.

Makedonski nogometni savez jučer je predstavio novi dres za Evropsko prvenstvo, koji je u osnovnoj varijanti u bordo boji, no navijači su nezadovoljni i već ih je 12.000 potpisalo onlajn peticiju za povratak starog dresa.

"Imali smo možda najljepši dres koji je neka nogometna reprezetacija imala! Umjesto da igramo u tom dresu koji je donosio radost i pobjede, za koji je cijeli svijet govorio da je unikatan i lijep, stručnjaci u FFM su riješili da naprave novi dres koji uopšte ne sadrži prepoznatljivu crveno-žutu boju i liči na dres Latvije", navodi se u peticiji.

[twitter]https://twitter.com/MacedonianFoot/status/1398233794994487296[/twitter]

Svi u ovoj zemlji s nestrpljenjem čekaju početak Evropskog prvesntva 11. juna, no žale za starim dresom u kojem su i izborili historijski plasman i odlazak na EURO.

Makedonci će prvi meč na EURO-u odigrati protiv Austrije 13. juna, a u toj grupi nalaze se još Nizozemska i Ukrajina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi