Golman Sj. Makedonije razočaran potezom igrača Njemačke nakon meča: "To zaista nije u redu"

Očekivao je više od njih

Golman Sj. Makedonije razočaran potezom igrača Njemačke nakon meča: "To zaista nije u redu"

E. Čaušević

Sjeverna Makedonija je u srijedu napravila veliku senzaciju jer je u Duisburgu pobijedila Njemačku sa 2:1.

Ni oni najoptimističniji navijači Sj. Makedonije sigurno nisu očekivali da će njihov tim osvojiti tri boda protiv selekcije Njemačke, ali čudo se desilo.

Nakon ove utakmice oglasio se i golman makedonske reprezentacije Stole Dimitrievski koji je poručio da ih Nijemci jednostavno nisu ozbiljno shvatili i da su vjerovali da će lagano pobijediti.

"Oni su nakon gola Pandeva bili sigurni da će svakako da nas dobiju. Mislim da nas nisu ozbilno shvatili. Izjednačili su nakon penala, a kada im je Elmas zabio pogodak to je bilo fatalno za njih. Mogu vam reći da nam uopšte nisu čestitali na pobjedi i to nije u redu", rekao je Dimitrievski i dodao.

"Nakon što je sudija svirao kraj bilo je nevjerovatno. Ni mi nismo mogli da vjerujemo šta se desilo i rezultat nam nije izgledao realno. Ovo je najveća pobjeda naše reprezentacije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sjeverna Makedonija će ovog ljeta igrati na Evropskom prvenstvu, a Dimitrievski vjeruje da mogu ostaviti dobar utisak.

"Siguran sam da ćemo biti 'nagazna mina' za ostale ekipe na Evropskom prvenstvu", kratko je dodao.

Top Komentari

bistrik87
Ma Svabe su seljaci
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi