Astronomske premije za igrače Sjeverne Makedonije na Evropskom prvenstvu

FS Sjeverne Makedonije odlučio

Astronomske premije za igrače Sjeverne Makedonije na Evropskom prvenstvu

Admin Čaušević

Sjevernu Makedoniju kroz nekoliko sedmica očekuje prvo učešće na Evropskom prvenstvu. 

Čelni ljudi fudbala u Sjevernoj Makedoniji su na sjednici održanoj u srijedu donijeli odluku o premijema za igrače repreeznetacije.

Za svaku pobjedu u grupnoj fazi Goran Pandev i društvo će dobiti 300.000 eura, dok će eventualni remiji biti nagrađeni s cifrom od 150.000 eura.

U slučaju prolaska u nokaut fazu reprezentativci Sjeverne Makedonije će dobiti 30 posto iznosa koji će isplatiti UEFA kao novčane nagrade nakon pokrivanja troškova učešća na turniru.

Obzirom na težinu grupe Makedoncima uopšte neće biti lagano da dođu do premija jer se nalaze u grupi C zajedno sa Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom.

FFM nije štedio ni u premijama kada je izboren plasman na EURO, prvo veliko takmičenje od nezavisnosti najužnije republike bivše Jugoslavije.

Oglasi

U decembru je odlučeno da nogometašima Sjeverne Makedonije se za sam odlazak na EP dodijeli 3,2 miliona eura, a dodatnih milion eura za prvo mjesto u grupi u D-diviziji u Ligi nacija, kao i za treće mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je najbolji plasman jedne makedonske selekcije u nekim kvalifikacijama.

"Kad pogledamo što je Nogometni savez Makedonije doživio i postigao u 2020. godini, zaista se imamo čime ponositi. Makedonska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela nam najveću nogometnu radost od neovisnosti. Kapetan Pandev i svi reprezentativci apsolutno zaslužuju novčanu nagradu.

U svim onim trenucima na putu do Evropskog prvenstva, kada su igrači igrali i borili se za našu nogometnu povijest, nikad se nije razmišljalo o novcu. Ali, sada je vrijeme da Upravni odbor cijeni uspjeh i pokuša na ovaj način odati priznanje i pozitivno utjecati na daljnju atmosferu u reprezentaciji.

Znam da su teška vremena, ali Nogometni savez će i dalje raditi i ponosni smo na sve što smo zaradili i što smo platili", saopšteno je iz FFM prije pola godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, FFM je od plasmana Makedonije na EURO zaradio dodatnih 9.25 miliona eura.

Prva dva susreta Sjeverna Makedonija će igrati  13. i 17. juna u Bukureštu sa Austrijom i Ukrajinom, dok grupnu fazu takmičenja završava 21. juna utakmicom protiv Nizozemske u Amsterdamu.

Top Komentari

haris1000
Da li će Velkoski biti pozvan
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti